Hovězí na červené cibuli

Suroviny

hovězí svíčková (roštěnka)
4 plátky
anglická slanina
150 g
červená cibule
3-4 ks
krystalový cukr
100 g
červené víno
2 dl
olej
2 PL
čerstvý tymián na ozdobení
4 snítky
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Cibule oloupeme, podélně nakrájíme na šestiny, zprudka opečeme na oleji, zasypeme cukrem, zalijeme vínem a necháme prudce vařit, až se 2 třetiny tekutiny odpaří. Pak cibulku odstavíme. Hovězí plátky omyjeme a osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme je na rozpálený gril a pečeme z každé strany 3 minuty a ke konci vložíme na gril k masu plátky slaniny. Dušené cibulky prohřejeme, trochu osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře. Překryjeme je hotovým steakem, přelijeme svařenou omáčkou z vína, doplníme plátky slaniny a ozdobíme tymiánem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist