Houbová smetanová polévka

Suroviny

zakysané smetany
1/2 l
čerstvých hub
200 g
cibule
1 ks
vejce
2 ks
másla
50 g
hladká mouka na zahuštění
sůl, kmín

Postup přípravy:

Z másla, pokrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 3/4 l vody, rozšleháme, osolíme a přidáme očištěné pokrájené houby a kmín. Povaříme 10 – 15 minut a pak za stálého míchání přilijeme zakysanou smetanu. Prohřejeme a případně můžeme trošku přisladit. Nakonec vmícháme vejce, která předtím uvaříme na tvrdo a do polévky nastrouháme na hrubém struhadle.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.6.2013 1:25| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist