Holštýnský steak s cibulí

Suroviny

hovězí steak po 150 g (z kýty nebo svíčkové)
4 ks
cibule
250 g
olej
4 PL
máslo
2 PL
pepř
1/2 ČL
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Osmahněte ji dozlatova na 2 lžících rozpáleného oleje (stále míchejte) a potom ji přendejte na talíř. Zbývající olej nalijte do pánve a rozehřejte. Vložte do něj bifteky a opékejte zprudka na každé straně 4 minuty, pokud je chcete mít krvavé, 5-6 minut, chcete-li je mít středně propečené, nebo 6-8 minut, jestliže je máte rádi hodně propečené (záleží také na tloušťce masa). Hotové bifteky osolte a opepřete, přendejte na nahřáté talíře a poklaďte je máslovými hoblinkami. Cibuli rychle vmíchejte do vypečené šťávy, dochuťte pepřem a solí, přidejte na talíře k masu a ihned podávejte. Vhodnou přílohou jsou brambory maštěné máslem posypané zelenou petrželkou.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist