Hlívová gulášová polévka

Suroviny

hlíva ústřičná
250 g
oškrábané na kostičky nakrájené brambory
250 g
cibule
2 ks
česnek
1 ks
sádlo
2 PL
hladká mouka
sůl
pepř
gulášové koření
majoránka
paprika sušená
vývar či voda
2 l

Postup přípravy:

Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou na kostičky, zasypeme hladkou moukou, posolíme, přidáme papriku a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme na kostičky pokrájené brambory a na pásky nebo kostičky pokrájenou hlívu ústřičnou.

Přidáme další koření a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme prolisovaný česnek. Hotovou polévku podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným. Hotová polévka je chutná, zdravá a chuťově podobná pravé gulášovce.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.2.2011 1:10| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist