Hermelínové bramborové smaženky

Suroviny

hermelíny
2 ks
brambory předem uvařené ve slupce
250 g
žloutek
1 ks
hladká mouka
na zahuštění
sůl
na dochucení
uzené maso nebo měkký salám
80 g
vejce na obalení
1 - 2 ks
strouhanka
podle potřeby
tuk
na smažení
mouka
na vál

Postup přípravy:

Vychladlé brambory oloupejte, nastrouhejte najemno a smíchejte se žloutkem a moukou, trochu osolte. Uzené maso či salám nakrájejte na malé kostičky a zapracujte je do těsta. Každý hermelín rozkrojte podélně. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na plát a vykrájejte kolečka velikosti hermelínu. Vždy mezi dvě kolečka těsta vložte kolečko hermelínu, můžete sepnout párátky, obalte v rozšlehaném vejci a strouhance, obalení ještě jednou zopakujte a kolečka po obou stranách osmažte na rozehřátém tuku. Podávejte obložené hlávkovým salátem nebo čerstvou zeleninou.

Hodnocení

1.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist