Hermelín s olivami a česnekem

Suroviny

černé a zelené olivy
paprikového salámu
50 g
sterilované papriky
petrželová nať
česneku dle chuti
2-4 stroužky
nasekaná jádra vlašských ořechů
hermelín
4 ks

Postup přípravy:

1) verze: černé a zelené olivy, 50 g paprikového salámu, sterilované papriky, petrželová nať

2) verze: 2-4 stroužky česneku (dle chuti), nasekaná jádra vlašských ořechů

Plněný hermelín připravíte docela snadno, potřebujete k tomu pouze trochu trpělivosti. Sýr musí být středně zralý, uvnitř ani ne tvarohový a ani tekoucí. Rozkrojte ho opatrně naplocho a vzniklé poloviny opatrně vydlabejte. Hmotu z vnitřku sýra pak promíchejte buď s:

1) posekanými olivami. Zelené olivy doplňte třeba posekanými sterilovanými paprikami, černé olivy petrželovou natí a podobně. Do vydlabaných hermelínových „misek“ vmáčkněte silnější kolečko salámu a vložte zpět sýr s olivami.

2) nasekanými jádry vlašských ořechů a prolisovaným česnekem. Hmotu řádně prohněťte a naplňte s ní vydlabané „hermelínových misky“. Obě naplněné poloviny přimáčkněte k sobě. Naplněný hermelín zabalte do originálního obalu a uložte do lednice. Po vychladnutí ho krájejte a podávejte.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist