Halloweenské pochoutky: Prsty, oční bulvy a pavouci

Na poslední říjnový den připadá v anglosaských zemích Halloween. V tento den se děti převlékají do děsivých kostýmů, chodí dům od domu a koledují. A kromě tradičních cukrovinek, mohou ochutnat i roztodivné pochoutky.

Na Halloween si rozhodně nemůžete dát k jídlu, co se vám zrovna zlíbí. Mělo by to být děsivé. Nebo to alespoň děsivě působit. Můžete se nechat inspirovat následujícími třemi jednoduchými recepty. Zakousnout se tak můžete do lidských prstů. Jen pozor, aby nebyly vaše!

Sýrové prsty

Ingredience:

  • 200 g tvrdého sýra (nebo mrkev)
  • paprika (čerstvá nebo nakládaná), loupané mandle

Příprava:

Příprava je naprosto jednoduchá. Z tvrdého sýru vytvořte hranoly přibližně o velikosti vašich prstů. Nožem do nich vyřezejte rýhy, které by měly znázorňovat klouby. A nakonec jednotlivé prsty ozdobte paprikovými nehty. Pokud neholdujete sýru a raději byste si zakousli nějakou zeleninu, vyrobte prsty z mrkve či karotky a nehty vytvořte z loupaných mandlí.

Oční bulvy

Ingredience:

  • 1,5 hrnku burákového másla
  • 0,5 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 lžičku vanilkového aroma/extraktu
  • 3,75 hrnku práškového cukru
  • poleva z bílé čokolády
  • lentilky
  • jahodový sirup ozdobu

Příprava:

Do malé misky vysypte burákové máslo, přidejte rozpuštěné máslo a vše vyšlehejte do pěny. Do směsi přilijte vanilkové aroma. Poté postupně přimíchávejte moučkový cukr. Ze vzniklé hmoty vytvořte koule o průměru asi 3 cm a ty nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.

Připravte si polevu z bílé čokolády, ponořte do ní všechny kuličky a dejte je schnout na pečící papír. Ještě dřív, než poleva ztuhne, přilepte na každou kuličku lentilku. Po zaschnutí oční bulvy dozdobte jahodovým sirupem, kterým vytvoříte oční žilky. Na lentilku můžete ještě pomocí polevy z tmavé čokolády udělat panenku. Výtvor nechte opět uležet v chladu minimálně 30 minut.

Pavouci

Ingredience:

  • 6 x vejce natvrdo (rozpůlené podélně)
  • černé olivy
  • majonéza

Příprava:

Uvařte si vajíčka natvrdo, nechte je vychladnout, poté je rozpulte. Na vajíčko přidejte lžičku majonézy, tu můžete případně ochutit hořčicí nebo bylinkami. Několik černých oliv taktéž rozpulte, jiné rozdělte na osminy. Poloviny oliv položte na střed majonézy, budou znázorňovat tělo pavouka. Nyní přidejte menší dílky oliv, které poslouží jako pavoučí končetiny. Místo majonézy můžete použít například libovolnou pomazánku.

A co vy? Slavíte také tento svátek, nebo to rozhodně není nic pro vás?

Zdroj: healthiestregards.com, babble.com, theworldaccordingtoeggface.com, bbcgoodfood.com, profimedia.cz

28.10.2014 12:00| autor: Jana Hlavatá

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist