Guláš z divočáka na česneku

Suroviny

kančí maso
1 kg
cibule
250 g
česnek
6 stroužků
mletá sladká paprika
2 PL
pálivá paprika
1 ČL
drcený kmín
1 PL
sůl
dle chuti
sádlo
3 PL
chleba
2 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na velké (gulášové) kostky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky. V kastrolu rozpálíme sádlo, orestujeme na něm cibuli, přidáme maso a také orestujeme. Přisypeme sladkou i pálivou papriku, kmín a prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) tak, aby bylo maso téměř ponořené. Uvedeme do varu, potom zmírníme příkon tepla a pomalu pod pokličkou dusíme, až maso téměř změkne. Občas zkontrolujeme, promícháme a je-li třeba, podlijeme. Z chleba odstraníme kůrky a nastrouháme ho. Přidáme ho do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky chleba rozpustí. Podáváme s kynutým knedlíkem, případně s čerstvým chlebem.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.11.2014 12:39| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist