Grilovaný kapr po novohradsku s česnekem

Suroviny

očištěný kapr (asi půlka, nejlépe šupináče)
800 g
česnek
3 a více stroužků
olej
0,5 dcl
mletá paprika
1 špetka
tymián
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kapra dobře omyjeme, důkladně zbavíme šupin a očistíme. Rybí maso nakrájíme příčně na kousky široké asi 3-4 cm a na několika místech nařízneme. Porce dokonale potřeme částí česneku utřeného se solí a do připravených zářezů vložíme plátky zbylého česneku. Rybí porce potřeme olejem smíchaným s paprikou, osolíme a opepříme, posypeme tymiánem a vložíme do zapékací mísy. Necháme minimálně dvě hodiny odležet v chladu. Odleželé ryby vložíme i se zapékací miskou pod gril a grilujeme, dokud není maso důkladně propečené.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

1.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist