Grilovaná zelenina s česnekem a petrželkou

Suroviny

lilek
1 ks
paprika
4 ks
rajské jablíčko
4 ks
červená cibule
2 ks
mladá cuketa
1 ks
olivový olej
70 ml
citrónová šťáva
1 PL
sůl, čerstvě podrcený pepř
dle chuti
česnek
2 stroužky
jemně nasekaná zelená petrželka
1 PL
tymián
1 ČL

Postup přípravy:

Lilek nakrájejte na asi 1 cm silné plátky, posypte je solí a nechte 30 minut vypotit, pak plátky opláchněte a osušte. Papriky rozpulte a zbavte jaderníku, rozpulte i rajčata, cibuli a cuketu nakrájejte na silná kolečka. V misce smíchejte olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem, petrželkou, tymiánem a utřeným česnekem. Olejovou směsí potřete zeleninu z obou stran a opečte ji na rozehřátém grilu. K zelenině si můžete opéct na půlky překrojenou bagetu potřenou bylinkovým máslem nebo ochuceným olejem. Podávejte s různými studenými omáčkami.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist