Grilovaná zelenina s česnekem

Suroviny

olivový olej
180 ml
citrónová šťáva
1/2 ks
sůl
1 ČL
drcený barevný pepř
1 ČL
tymián
1 ČL
česnek
4 stroužky
zelená petrželka
2 PL
lilek
1 ks
cuketa
1 ks
barevná paprika
2 ks
červená cibule
2 ks
bílá cibule
2 ks
cherry rajče
8 ks

Postup přípravy:

Rozmíchejte 180 ml olivového oleje se šťávou z 1/2 citrónu, lžičkou soli, lžičkou drceného barevného pepře, lžičkou tymiánu, 4 prolisovanými stroužky česneku, 2 lžícemi jemně nasekané zelené petrželky. Rozkrájejte na přiměřeně velké kousky lilek, cuketu a 2 barevné papriky, na čtvrtky rozkrájejte 2 červené a 2 bílé cibule, připravte si 8 cherry rajčat. Zeleninu předem omyjte, osušte a podle potřeby oloupejte, nasypte na plochou mísu, zalijte olejem, promíchejte a nechte půl hodiny odležet. Pak ji napíchejte na grilovací jehly nebo na bambusové hůlky (jsou silnější a zelenina po nich neklouže). Dejte na gril a opečte ze všech stran.

Tip: podávejte s různými studenými omáčkami a pečivem nebo masem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist