Grilovaná lilková pomazánka Baba ghanoush

Suroviny

lilek
1 ks
citrónová šťáva
1 PL + 1ČL
máslo
1 PL + 1ČL
sezamové semínko
2 ČL
rozetřený česnek
2 stroužky
olivový olej
1 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Předehřejte troubu. Lehce namastěte pečicí papír. Položte lilek na pečící papír a vidličkou propíchejte slupku lilku. Za občasného otočení pečte po dobu 30 – 40 minut nebo dokud lilek nezměkne. Poté vyjměte lilek z trouby, dejte jej na chvíli do mísy se studenou vodou, po chvíli vyjměte a oloupejte slupku. Dejte lilek, citrónovou šťávu, tahíni, sezamová semínka a česnek do elektrického mixéru a rozmixujte na jemnou pastu. Ochuťte solí a pepřem. Dejte směs do středně velké mísy a pomalu vmíchejte olivový olej. Před podáváním dejte na 3 hodiny vychladit. Podávejte s chlebem pita, se zeleninou, s humusem nebo jen samotný.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist