Gratinovaný květák se sýrem

Suroviny

květák
1 ks
máslo
40 g
mouka
2 PL
smetana
1/4 l
máslo
1 PL
strouhaný sýr
150 g
muškátový oříšek
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěný květák rozebereme na růžičky a asi 4 minuty povaříme v osolené vodě. Procedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, vmícháme mouku, přidáme smetanu a uvaříme bešamel. Osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a vmícháme 100 g sýra. Květák rozdělíme do 4 menších ohnivzdorných misek, přelijeme omáčkou, posypeme zbývajícím sýrem a pohážeme vločkami másla. Misky vložíme do předehřáté trouby zapéci.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist