Gratinovaný květák se sýrem

Suroviny

květák
1-2 ks
niva
100 g
tvrdý tučný sýr
100 g
hladká mouka
150 g
olej nebo hrudka másla
voda
bílý pepř mletý
provensálské koření

Postup přípravy:

Rozebraný květák na růžičky dáme do studené osolené vody s trochou kmínu. Přivedeme k varu, vaříme 5-7 minut. Scedíme.  Připravíme do zapékací mísy nebo do zapékacích misek. Z oleje, mouky a vody připravíme hustší bešamelovou omáčku, přidáme koření, necháme 10min vařit. Po odstavení přidáme do omáčky část z nastrouhaných sýrů. Omáčkou zalijeme květák a posypeme zbylým sýrem. Dáme zapéct.

Pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Bešamelová omáčka:Na rozpáleném oleji upražíme mouku.Když nám mouka začne zlátnou přelijeme ji za stálého míchání studeným vývarem nebo vodou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist