Glazovaná krůtí prsa s džemem

Suroviny

krůtí prsa vcelku
600 g
sůl, drcený pepř
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti
olej
dle potřeby
olivový olej
1 PL
čerstvý zázvor
60 g
menší červená paprika
1 ks
cibulová nať
1 ks
broskvový džem
4 PL

Postup přípravy:

Osolte 600 g krůtích prsíček vcelku, posypte je drceným pepřem, zakapejte citrónovou šťávou a nechte hodinku rozležet. Vložte je pod gril do trouby, potřete olejem a zvolna pečte doměkka. Během pečení prsa několikrát otočte a potřete olejem. Mezitím lehce zpěňte na lžíci olivového oleje 60 g čerstvého oloupaného a na malé kostičky nakrájeného zázvoru, zastříkněte ho citrónovou šťávou, přidejte malou, na kostičky nakrájenou červenou papriku (můžete přidat i kousek feferonky) a mírně poduste. Pak přidejte cibulovou nať z cibulky, 4 lžíce broskvového džemu a společně krátce povařte. Upečené maso přelijte směsí a ještě zapečte. Podávejte s rýží či různě upravenými bramborami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist