Francouzský cibulový koláč se slaninou a sýrem

Suroviny

polohrubé mouky
250 g
vejce
4 ks
másla
150 g
soli
1 špetka
vody
1 - 2 ČL
cibule
600 g
olej
1 ČL
sůl, pepř
1 špetka
kysané smetany
200 g
tvrdého sýra
100 g
slaniny
100 g

Postup přípravy:

Těsto: 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 g másla, sůl, lžička nebo 2 vody

Náplň: 600 g cibule, olej, sůl, pepř, 200 g kysané smetany, 4 vejce, 100 g tvrdého sýra, 100 g slaniny

Z mouky, másla, vajec a vody vypracujeme těsto, které vyválíme. Očistíme a nastrouháme cibuli, nakrájíme slaninu na kostky. Vše orestujeme na pánvi. Těsto rozložíme na plech, a rozložíme na něj orestovanou cibuli se slaninou, osolíme, opepříme, přidáme smetanu smíchanou s vejci a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.7.2014 5:29| autor: martule82

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist