Francouzská vánoční roláda pudinkem

Suroviny

polohrubá mouka
200 g
vejce
5 ks
krupicový cukr
180 g
kakao
20 g
tuk na vymazání plechu
mléko
5 dcl
cukr
80 g
máslo
50 g
čokoládový puding
2 balíčky

Postup přípravy:

Těsto: 200g polohrubé mouky, 5 vajec, 180 g krupicového cukru, 20 g kakaa, tuk na vymazání plechu

Krém: 5 dl mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí, 80 g cukru, 50 g másla

1. Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem.Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut.

2. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout.

3. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např.lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami.

Krém:

1. Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém.

2. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí,ale uleželé 3 – 4 dny v ledničce je mnohoem lepší.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.11.2010 12:04| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist