Francouzská cibulová polévka s krutóny

Suroviny

máslo
45 g
slunečnicový olej
4 PL
cibule (na kolečka)
1 g
cukr
1 PL
hladká mouka
30 g
hovězí vývar
1,8 l
sůl
pepř
sýrový kruton
8 ks

Postup přípravy:

Ve velkém hrnci hrnci ohřejeme v oleji máslo a zpěníme cibuli až změkne. Přidáme cukr a za občasného míchání smažíme na mírném ohni asi 20 minut, až se cibule zbarví do zlato hněda.

Poprášíme moukou a za stálého míchání ještě 1-2 minuty opečeme.

Stále mícháme a postupně přiléváme vývar. Potom přivedeme k varu, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a za občasného míchání na mírném ohni vaříme 30 minut.

polévku ochutnáme, dokořeníme a jednotlivé porce rozdělíme do vyhřátých misek.

Do každé misky položíme na povrch sýrové krutony a ihned podáváme.

Sýrové krutony – krajíčky z bagety opečeme z jedné strany pod horkým grilem. Potom je vyjmeme a obrátíme. Posypeme stejnoměrně nastrouhaným sýrem. Vložíme zpět pod gril a opékáme až se sýr roztaví a začne zlátnout.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist