Fondue naruby se sýrem a vínem

Suroviny

malá cibule, přepůlená
1 ks
jablečné víno, cider
1 hrnek
citrónová šťáva
1 KL
nastrouhaný sýr Cheddar
3 hrnky
sušená hořčice
1/2 KL
solamyl
1 KL
jablečný džus
3 PL
bílý pepř
1 špetka
kousky jablek
chléb
kostky

Postup přípravy:

K namáčení: kousky jablek, kostky chleba

1. Kotlík na fondue vymažte plochou stranou půlky cibule.

2. Nalijte do kotlíku cider a citronovou šťávu, vařte na středním plameni dokud nezačne bubla. Stáhněte plamen a postupně vmíchejte sýr. Pokračujte v prohřívání dokud se sýr nerozpustí,

3. V malé misce smíchejte suchou hořčici a solamyl s jablečným džusem. Vmíchejte do sýra a pokračujte ve vaření, průběžně míchejte 2–3 minuty nebo dokud se nevytvoří hustá krémová hmota.

4. Okořeňte bílým pepřem.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.12.2010 3:09| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist