Feng-shui – NAKRMTE SVÉ HMOTNÉ „ČI“ NA TOM SPRÁVNÉM MÍSTĚ

Stravování – je lepší než sex, ale ten v práci není povolen, tak vlastně co s tím

Jedno čínské přísloví říká: „Pokud máš jen dvě mince, kup za tu jednu chléb a za tu druhou květinu. Ta první ti dá život a ta druhá jeho smysl.“ Jídlo je naše hmotné či, které stejně jako energii v prostoru vnímáme, ale nejenom to, my je i přijímáme do svých těl. Strava je jedním z úkonů plným různých společenských zvyklostí, způsobů chování a návyků. Ovšem musíme jíst, abychom žili. Díky tomu je kuchyně taky po vstupu do domu či bytu ta nejdůležitější místnost v domě…

feng-shui / 14 – Jídelna

Proto hned na začátek má-li padnout rozhodnutí zda mít svou vlastní kuchyň s stravovnu či jídelnu – neváhejte. Jde sice o dlouhodobou investici, ta se však vysoce vyplatí. V dnešní době jsou na tom relativně výhodně bussines centra, kde je většinou postavena jídelna nebo je v okolí množství dalších podniků stravovacích. Ne zrovna burgerových. Zde nedoporučuji stravování ani svému největšímu nepříteli, natož pak manažerům či snad dělníkům pokoušejícím se nasytit.

Vaření přetváří tvrdé a syrové materiály na jemná a delikátní sousta, z JANG na JIN. Všechno směřuje dovnitř. Máme-li hlad většinou se těšíme. Na něco dobrého. Proto řešme u jídla spíše ty pozitivní starosti našeho života. Nikoliv starosti! Ty v nás mohou zůstat stejně dlouho, jako tvrdý steak. O co snadněji se dotahují do zdárného konce nápady při pracovních obědech! V dřívějších dobách bývala jídelna středem domu k níž se sbíhaly všechny vnější linky. Můžete-li to zařídit postavte ji stejně. Ne přímo doprostřed hliníkárny, ale tak, aby v množství provozů byla lehce identifikovatelná.

Atributy pro správnou jídelnu jsou: světlo, prostor a vzduch. Můžete-li, umístěte ji někam na západ. Stejně tak i malou kuchyňku pro vaše zaměstnance. Západní sektor je ideální. Sever je vodou – bude vám způsobovat mnohdy nekončící opravy potrubí a průsaky vody. Jih je zase ohněm – příliš mnoho energie bude přispívat k četným drobným a o to nepříjemnějším nehodám.

Vaše místnost pro stravování nemusí být zrovna výstavní galerií, ale několik pěkných obrázků a květin se hodí vždy. Pozor! nezapomeňte, že nyní pracovník odpočívá a přijímá potravu. Nechtějte mu při tom podsunout sdělení, že vaše firma je ta nej, jak tomu mnohdy na pokyn našich marketingových guru mnohdy bývá i na wc. Tím ho spíše odsunete někam úplně jinam. Nechme lid žít a on se Vám odmění.

Nebudeme se zde rozepisovat, že dobrý kuchař udělá více práce pro blaho kolektivu než průměrný kuchař a než hrozný kuchař. Stejně tak úklid. Čistota nejenom půl zdraví, ale i mysl pozvedá.

Co se týká doplňkových prostor v menších firmách nemusí se nutně chlubit vybavením jako celozávodní kuchyně. Stačí automat na kávu a mikrovlnná trouba. Nutné je však mít nějaké nádobí pro ohřev v mikrovlnné troubě. Také několik příborů a kávových či čajových souprav. Stejně tak nezapomeňte na dřez s vodou na umytí špinavých hrníčků.

Apropó! Zaveďte od počátku nesmlouvavě tvrdou realitu dne, že kdo jí a pije, tak si i sám myje! Po sobě. Když začnete z lásky k bližnímu mít po ostatních skončíte jako ten převozní z pohádky o Plaváčkovi. A umýval a umýval…

Michal Zachar / PEI – Vaše inspirace
poradce pro tvorbu image
info@imageaudit.info
http://www.imageaudit.info

30.7.2004 12:00| autor: Michal Zachar

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist