Fazolový krém se slaninou

Suroviny

fazolí
200 g
drobně pokrájené slaniny
50 g
slaniny
4 plátky
rajské šťávy
500 ml
cibule
2 ks
malé feferonky
1 ks
mletého kmínu
1/4 ČL
rozmarýnu
1 snítka
šalvěje
3 ks
česnek
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle libosti

Postup přípravy:

Fazole den předem omyjte, zalijte dostatečným množstvím vody a nechte nejlépe do druhého dne nabobtnat. Vodu několikrát vyměňte. Pak fazole uvařte hodně doměkka s jednou cibulí, vodu z nich slijte tak, aby zůstaly jen těsně ponořené a rozmixujte je ponorným mixérem nebo prolisujte. V hrnci opečte drobně nakrájenou slaninu a nasekanou druhou cibuli, přidejte nasekaný česnek, drcený kmín, jemně nakrájený rozmarýn, šalvěj a feferonku, krátce zpěňte a přidejte rozmixované fazole. Vše zalijte rajskou šťávou, promíchejte a chvilku zvolna povařte. Podle chuti osolte, opepřete, nakonec vmíchejte jemně nasekanou zelenou petrželku. Podávejte s opečeným plátkem slaniny.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.12.2016 2:05

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist