Fazolky dušené po provensálsku s rajčaty

Suroviny

mladých fazolkových lusků (čerstvých nebo mražených)
500 g
rajčat (i z konzervy)
200 g
oleje
2 PL
cibule
60 g
česneku
1 stroužek
provensálské bylinkové směsi
1/2 ČL
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka na ozdobu

Postup přípravy:

Fazolky očistěte a vložte do vroucí osolené vody. Uvařte je skoro doměkka, slijte, prolijte studenou vodou a nechte okapat. Pokud máte čerstvá rajčata, spařte je, oloupejte a nakrájejte na osminky. Rajčata z konzervy použijte i se šťávou. Cibuli nadrobno nakrájejte a zpěňte na oleji. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata, sůl, pepř a duste chvíli pod pokličkou. Fazolky pokrájejte na menší dílky a nasypte k rajčatové směsi. Promíchejte, okořeňte a podle chuti dosolte a nechte společně ještě pár minut dusit, než fazolky úplně změknou. Podávejte s rýží nebo s opečeným bílým chlebem ozdobené zelenou petrželkou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.8.2016 1:52| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist