Excelentní perník s višněmi a povidly

Suroviny

polohrubé mouky
2 hrnky
cukru
3/4 hrnku
medu
2 PL
kakaového prášku
3 PL
mléka
1 hrnek
vejce
1 ks
sáček kypřícího prášku do perníku
1 ks
perníkového koření ze sáčku
2 ČL
oleje
110 ml
švestková povidla (tuhá v kelímku)
kandované višně

Postup přípravy:

Smícháme v míse mouku, koření, kypřící prášek, kakao a cukr. Poté v mléce rozmícháme vajíčko, olej a med a pomalu vlijeme do moučné směsi. Rozmícháme a nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč a pak do něj zapícháme nakrájené kousky povidel, je třeba, aby povidla byla tuhá jako želatina a neroztékala se. Stejně poklademe i višněmi a ihned vkládáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30-35 minut.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata Petříčková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist