Femina.cz > sex a vztahy > Erotika na talíři – Recepty, které ve vás zažehnou vášeň
Erotika na talíři – Recepty, které ve vás zažehnou vášeň
Omamný předkrm, touhu vzývající polévka nebo snad jiskřivý hlavní chod, který ho rozpálí? Tak to jsou jen části z celého menu pro dva. Uvařte i vy svému partnerovi jídlo plné lásky. S našimi recepty a čerstvými surovinami to bude hračka!
Léto je pro lásku jako stvořené. Ideálnější čas, kdy je touha připravená zkrášlit váš milostný život, nenajdete. A ty čerstvé suroviny, ze kterých se dají vykouzlit afrodiziaka… Vždyť od pradávna je jídlo mocným pomocníkem při získávání a udržování lásky, neboť ta přece prochází žaludkem.
Pakliže i vy chcete svého milého okouzlit jedinečným kulinářským zážitkem, začněte chystat tabuli pro něco opravdu speciálního. Níže uvedené recepty podle španělské spisovatelky a gurmánky Isabel Allende zaručují, že na tohle léto jen tak nezapomenete! Jo, a není to žádná věda, postačí běžně dostupné ingredience a chuť do práce!
Omáčky jako sexy doplněk
Erotická omáčka z vajec? Jednoduchá!
Chcete-li do něčeho smočit přílohu, nebo máte v úmyslu vylepšit obyčejnou majonézu, využijte povzbuzující moc vajec ve svůj prospěch.
Ingredience: 2 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce aromatického octa, ½ šálku majonézy, 1 lžíce čerstvého sekaného estragonu, špetka papriky či jedna lžička hořčice, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce velmi najemno pokrájené cibule, sůl
Postup: Vejce rozmačkejte vidličkou a promíchejte se všemi ingrediencemi.
Černá řecká omáčka na maso a ryby
Nejsou-li vajíčka vyhovující, netřeba věšet hlavu. Omáčka mikonos bude mít podobný úspěch.
Ingredience: 1 šálek mléka, 1 šálek mletých oříšků, 3 plátky bílého toastového chleba, 1 hrst oloupaných celých pistáciových oříšků, 1 utřený stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, ½ šálku čerstvé sekané bazalky a pórku
Postup: Nadrobený chléb namočte do mléka. Na oleji osmahněte stroužek česneku a posléze přilijte rozmíchaný chléb s mlékem, přidejte oříšky, bazalku s pórkem a cibulku, sůl a pepř. Vařte zhruba pět minut (do zhoustnutí). V závěru vhoďte celé pistáciové oříšky a omáčku podávejte výhradně teplou! V případě, že je příliš hustá, nařeďte ji olivovým olejem.
Předkrmy
Hříšné švestky pro hříšné zážitky
Suché švestky nasáklé alkoholem obalí smysly opojením a zapracují na správném rozpoložení pro něžné chvíle.
Ingredience: suché vypeckované švestky (cca 6), 1 lžíce sekaných oříšků, 3 tenké plátky slaniny, ½ šálku sherry (lze použít i suché bílé víno), špetka muškátového oříšku, párátka
Postup: Na několik hodin dopřejte švestkám koupel v cherry, osušte je ubrouskem a rozpalte troubu na vyšší teplotu. Oříšky ochuťte muškátovým oříškem a touto směsí švestky naplňte. Slanina nakrájená na proužky poslouží jako obal – kabátek pro tuto delikatesku: každá švestka si ho zaslouží. Zapečte zhruba 8 až 10 minut.
Koktejl z garnátů – láska na první pohled
Pozor! Vyvolává smyslnost již ve chvíli, kdy na něj oko pohlédne!
Ingredience: 1 šálek vařených garnátů,1 nastrouhané jablíčko, 1 mleté avokádo se špetkou soli, pepře a trochou citronu, 1 lžíce oleje, ½ rajčatové omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička worcesterské omáčky, sůl, pepř, 1 lžička hořčice
Postup: Avokádovým pyré naplňte široké sklenice nebo misky. Přidejte garnáty a polijte je omáčkou vytvořenou ze zbylých ingrediencí a nastrouhaného jablka. Na ozdobu použijte plátky citronu nebo lístky máty.
Polévka pro maximální rozehřátí
Rybí vývar
Máte tlakový hrnec? Pak pro vás bude výroba tohoto afrodiziaka hračkou!
Ingredience: 2 rybí hlavy, 2 ocasy, 1 na kostky nakrájená mrkev, 1 cibule ve tvaru čtvrtek, 1 celer, 1 šálek suchého bílého vína, 2 stroužky česneku, 3 šálky vody, bobkový list, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu, petržel, koriandr, pepř, sůl
Postup: Všemi ingrediencemi naplňte tlakový hrnec, vařte půl hodiny, následně proceďte a nechte vychladnout.
Hlavní chod
Brambory na způsob chytré horákyně
I z obyčejných brambor se dá vykouzlit pokrm pro dva, který rozptýlí jazýčky tak, že nebudou věřit svým… chuťovým buňkám!
Ingredience: 2 šálky čerstvě uvařených brambor, 2 lžíce smetany, 1 menší hrnek citronové šťávy, 2 vejce natvrdo pokrájená na čtvrtky, 1 hrnek oleje rostlinného původu, 2 zelené pálivé papriky, 1 utřený stroužek česneku, 1 lžíce sekaného tymiánu, 1 lžíce sekané šalvěje, 2 lžíce strouhané cibule, ½ lžičky hořčice, 3 rajčata nakrájená na plátky, pár černých oliv na ozdobu, olivový olej, sůl
Postup: Ihned po uvaření brambůrky umelte, dokud jsou horké. K nim do mixéru nalijte zálivku z oleje, smetany, cibule, česneku, citronu, hořčice, paprik, soli a pepře. Promíchejte a touto směsí naplňte formu vymazanou olejem. Dobře upěchujte a uložte do chladu. Před podáváním vyklopte a ozdobte olivami, kousky vajec a plátky rajčat ochucené tymiánem, solí, šalvějí a olejem.
Dezert
Kouzelná jablka jako sladká tečka
Ingredience: 2 velká jablíčka červené barvy, 2 lžičky cukru, 1 malá sklenička cherry, 2 lžíce kondenzovaného mléka, 1 lžíce másla, 1 lžíce citronové šťávy, citronová kůra, skořice, hřebíček; na ozdobu: kousky skořice a višně
Postup: Ponořte jablka na 10 minut do chladné vody s citronem. Pak si připravte dvě misky z varného skla, které vymažte máslem a vysypte cukrem. Jablka zbavte jádřinců a položte každé na jednu misku. Naplňte je mlékem, skořicí, citronem a hřebíčkem. Pokapejte cherry a přiložte lupínek másla. Misky zakryjte potravinovou fólií a dejte na 6 až 7 minut do mikrovlnné trouby. Poté nechte vychladnout, ozdobte višní a skořicí. Ihned podávejte.
Zdroj: Pojednání o vášních, chutích, půvabech a prohřešcích lásky, Isabel AllendeFoto: Profimedia.cz