Dýně se šunkou a brusinkami

Suroviny

dýně Hokaido
1 ks
brusinek (čerstvé nebo mražené)
50 g
másla
30 g
oleje
1 PL
hnědého cukru
1-2 PL
bio citrónů
2 ks
pomerančů
1 ks
citrnóvé kůry
1 ČL
skořice
1/2 ČL
chilli
1 špetka
čerstvě mletý pepř
dle chuti
sůl
dle chuti
šunka nebo uzené maso
dle potřeby
cukr
dle chuti

Postup přípravy:

Dýni překrojte, vydlabejte a oloupejte. Dužinu nakrájejte na kousky. Rozehřejte na pánvi lžíci másla s olejem, přidejte dýni a 1-2 minuty míchejte, zvolna opékejte. Podle chuti osolte a opepřete. Přidejte brusinky, chilli, posypte cukrem, skořicí, citrónovou kůrou, zalijte šťávou z citrónů a pomeranče. Na malém plamínku zvolna vařte, až je dýně měkká. Šunku nebo uzené maso nakrájejte na plátky a opečte je na pánvi potřené tukem, nebo opečte na grilu. Dýni rozdělte na talíře, přidejte opečenou šunku a přelijte zbylou šťávou.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2016 8:12| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist