Dvoubarevná kolečka s marcipánem a džemem

Suroviny

světlého lineckého těsta
1 balíček
tmavého lineckého těsta
1 balíček
marcipánové hmoty
100 g
rumu
3 PL
brusinkové zavařeniny
75 g
tmavé čokoládové polevy
30 g

Postup přípravy:

Ze světlého i tmavého těsta vyválíme tenké hranolky o síle zhruba 1 cm. Složíme je střídavě do jednoho velkého válečku. Ten příčně nakrájíme na kolečka tak, aby se objevila šachovnice. Troubu zatím předehřejeme na 200 °C. Na plech položíme pečicí papír. Poklademe jej kolečky a pečeme přibližně 12 minut. Přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Z marcipánu smíchaného s rumem vyválíme proužek o šířce asi 2 cm. Polovinu koleček obtočíme marcipánovým proužkem, naplníme džemem a přikryjeme dalším kolečkem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist