Dušené ovoce s omáčkou z bílé čokolády

Suroviny

bílá čokoláda
100 g
jablečná šťáva
250 ml
vanilkový cukr
1 ČL
čerstvá meruňka nebo broskev
5 ks
zakysaná smetana
150 ml
pomerančová kůra
1 ČL
pomerančová šťáva
2 PL

Postup přípravy:

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a odstavte. Meruňky (broskve) omyjte, vypeckujte a nakrájejte na osminky. Jablečnou šťávu nalijte do kastrůlku, uveďte do varu, přidejte cukr a ovoce a asi 3 minuty při nízké teplotě poduste. Do rozpuštěné čokolády všlehejte zakysanou smetanu, až je omáčka hladká a nádobu vložte opět do vodní lázně. K čokoládě přimíchejte kůru a šťávu z dobře omytého pomeranče. Z jablečné šťávy vyjměte ovoce a položte je na mísu. (Pokud se slupka odlepuje, meruňky oloupejte.) Šťávu uveďte do varu a povařte 5 minut, až vznikne vláčný sirup. Ovoce v míse přelijte čokoládovou.

Tip: pro dospělé přidejte k jablečné šťávě 2 lžíce brandy.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist