Dušené maso na víně s rajčetem

Suroviny

cibule
1 ks
červené víno
6 cl
olej
1 PL
černý mletý pepř
rajče
1 ks
zadní hovězí
500 g
vepřové maso
80 g
sůl
česnek
1 stroužek

Postup přípravy:

1. Hovězí maso nakrájíme na kostky 1 x 1,5 cm, vepřové maso na drobné kostičky, kůži na čtverečky, mrkev, cibuli a spařené a oloupané rajče na plátky. Svazeček bylinek: tymián, bobkový list, petrželka, malý kousek pomerančové kůry svážeme bílou nití.

2. Do kastrolu vložíme část vepřové kůže, polovinu vepřového masa, olej a zeleninu, na ně rozložíme hovězí maso. Vše ochutíme solí, pepřem, na ně položíme zbylé vepřové maso a kůži, utřený česnek a doprostřed svazeček bylinek.

3. Takto připravené maso na mírném ohni dusíme. Po 10 minutách přilijeme víno a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka.

4. Před podáváním vyjmeme svazeček bylinek, ze šťávy slijeme část tuku.

5. Maso můžeme posypat směsí jemně nakrájeného česneku, petrželky, kaparů a sardelky.

6. Hovězí maso dušené na víně podáváme teplé.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.12.2010 11:14| autor: Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist