Dušené cukety s petrželkou

Suroviny

cuket
1 kg
másla
20 g
petrželky
1 hrst
citrónová šťáva
dle chuti
sůl
dle chuti
mletý pepř
dle chuti
cukr
dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané cukety nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát na cedníku, zatížené malým talířkem a závažím. Za půl hodiny je osušíme, vložíme na rozehřáté máslo a dusíme pod pokličkou až změknou. Okyselíme je, nepatrně osladíme, opepříme a posypeme usekanou petrželkou. Je to výborná a lehká příloha k pečenému masu.

Hodnocení

2.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.8.2016 2:11| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist