Dušená zelenina v bešamelu

Suroviny

růžičková kapusta
200 g
mražený hrášek
1 ks
mrkev
2 ks
kedlubna
1 ks
hladká mouka
2 PL
máslo
2 PL
krupicový cukr
1 PL
mletý koriandr
špetka
voda z uvařené zeleniny
šťáva z půlky citronu
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy:

Kapustičky zbavíme tvrdých košťálu a vrchních listů, jsou-li velké, přepůlíme je. Kedlubnu a mrkev nakrájíme na hranolky, všechnu zeleninu kromě hrášku a kedlubny povaříme 10 minut v osolené vodě. Pak přidáme kedlubnu a vaříme dalších 10 minut. Uvařenou zeleninu vyklopíme do sítka a vodu z ní zachytíme do misky. Z másla a mouky vymícháme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou ze zeleniny. Přidáme uvařenou zeleninu, dochutíme pepřem, koriandrem, přidáme šťávu z citrónu a cukr a dosolíme dle chuti. Nakonec přidáme hrášek a krátce prohřejeme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.1.2016 3:40| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist