Dušená kuřecí prsa na víně se žampiony

Suroviny

kuřecí prsní řízek
4 ks
bílé víno
60 ml
větší cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
žampion
400 g
hustá zakysaná smetana
400 g
olivový olej, sůl a pepř
dle potřeby
parmezán
50 g

Postup přípravy:

Na velké pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm na kostičky nakrájená kuřecí prsa. Když má maso zlatou barvu, přidejte bílé víno, sůl a pepř a nechte podusit ještě asi 10 minut. Na jiné pánvi rozpalte lžíci oleje a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte je tak dlouho, až budou měkké.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Nakonec do pánve vložte i měkké maso a zakysanou smetanu, vše důkladně promíchejte a nechte provařit ještě asi 5 minut. Jako příloha se hodí brambory nebo zeleninový salát, při podávání doporučujeme ještě směs posypat parmezánem!

Dobrou chuť! 🙂

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2012 8:00| autor: Lucyna

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist