Dukátové buchtičky s pudinkem

Suroviny

polohrubé mouky
500 g
droždí
25 g
cukru
170 g
mléka
10 dcl
vejce
2 ks
oleje
100 g
másla
150 g
sůl
citrónová kůra
mouka na vyválení
vaječné žloutky
2-3 ks
vanilkového pudinku
1 balíček
vanilkového cukru
1 balíček

Postup přípravy:

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 25 g droždí, 70 g cukru, 2,5-3 dl mléka, 2 vejce, 100 g oleje, 150 g másla, sůl, citrónová kůra, mouka na vyválení

Krém: 6-7 dl mléka, 100 g cukru, 2-3 vaječné žloutky, 1 balíčku vanilkového pudinku, 1 balíčku vanilkového cukru

Do mísy přesejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme částí vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme vejce, polovinu rozpuštěného másla, nastrouhanou kůru z citronu, sůl a prohněteme. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme opět na teplé místo náležitě vykynout. Poté těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Vyválíme ho na dlouhý pruh, který nakrájíme na malé díly. Do pekáčku dáme zůstatek rozpuštěného másla a olej. Jednotlivé dílky těsta klademe do tuku. Naplněný pekáček vložíme do středně vyhřáté trouby. Buchtičky upečeme dozlatova.

Připravíme si krém. Do kastrůlku vlijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme do varu. Poté vlijeme směs ze zbylého mléka, žloutků, vanilkového cukru a vanilkového pudinku. Vše společně krátce povaříme. Na talířky nalijeme krém, do nějž vkládáme upečené buchtičky.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist