Drůbeží krémová polévka

Suroviny

drůbeží maso
700 g
voda
1 l
směs zeleniny - malá cibule, stroužek česneku, kousek květáku, mrkve, celeru, petržele, lžíce hrášku
150 g
hladká mouka
2 - 3 lžíce
máslo
50 g
muškátový květ
špetka
černý pepř
2 zrnka
sůl
na dochucení
smetana
125 ml
zelená petrželka
na ozdobu

Postup přípravy:

Maso dobře očistěte a omyjte a vložte do studené osolené vody se zrnky pepře. Přiveďte k varu a při mírné teplotě vařte asi hodinu. Maso vyndejte, zbavte kůží a kostí a dejte stranou. Vývar přeceďte. Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky. Z másla a mouky připravte hladkou jíšku, rozřeďte ji vývarem, přidejte zeleninu a zbytek vývaru a povařte do změknutí zeleniny. Vše občas promíchejte. Potom zeleninu v polévce rozmixujte ponorným mixérem. Přilijte smetanu, můžete přidat část pokrájeného masa, prohřejte, ale už nevařte. Polévku dochuťte muškátovým květem, podle potřeby dosolte, nasypte do ní nasekanou petrželku a podávejte.

Tip: Do smetany můžete rozkvedlat 1 žloutek.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist