Drážďanská štola s mandlemi

Suroviny

mouka
750 g
sůl
1 ČL
máslo
50 g
rozinky
180 g
sladké mandle
150 g
hořké mandle
50 g
kandovaná pomerančová kůra
60 g
kandovaná citrónová kůra
180 g
rum
5 PL
kvasnice
70 g
vanilinový cukr
dle chuti
nastrouhaná citrónová kůra
1 ks
mléko
1/4 l
moučkový závin na povrch závinu
50 g

Postup přípravy:

Mouku prosejeme do mísy, uvnitř uděláme důlek a do něho vlijeme kvasnice rozmíchané ve čtyřech polévkových lžících mléka se špetkou cukru. Necháme vykynout. Jakmile kvasnice vzejdou, přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, vanilinový cukr, sůl, máslo nastrouhané na vločky a citrónovou kůru. Vařečkou zaděláváme těsto tak dlouho, až se na povrchu začnou dělat puchýřky. Přidáme kandovanou kůru, oloupané a krájené mandle, rozinky a rum. Pečlivě promícháme a necháme na teple 15 minut odpočívat. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do čtverce o velikosti 30×40 cm. Svineme jej do závinu, přikryjeme utěrkou a necháme patnáct minut odpočívat. Do středně vyhřáté trouby vložíme závin a asi 40 až 50 minut pečeme. Upečený závin ihned polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem. Vychladlý nakrájíme na řezy. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.11.2013 7:13| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist