Doutníčky s mandlemi a polevou

Suroviny

čokoláda na vaření
80 g
mleté mandle
50 g
pískový cukr
60 g
smetana
50 ml
čokoládová poleva
1 sáček
dřeň z vanilkového lusku
1 špetka
čokoládový máček
dle chuti
staniol nebo alobal
dle potřeby

Postup přípravy:

Na mírném ohni za stálého míchání svařte v hrnku nastrouhanou nebo drobně nakrouhanou čokoládu, smetanu, cukr, vanilku a mandle. Hmotu nechte zchladnout na pokojovou teplotu, rozdělte na stejně velké kousky, utvořte z nich doutníčky, dejte je do lednice a nechte ztuhnout. Pak polovinu zabalte do kousku staniolu, druhý konec namočte čokoládovou polevou a posypte sypáním. Nechte ztuhnout. Celé je pak můžete zabalit do kousků celofánu.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.12.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist