Dort s medovou polevou a krémem

Suroviny

polohrubá mouka
250 g
máslo
300 g
kvasnice
20 g
mléko
625 l
med
125 g
cukr
35 g
sůl
1/2 KL
mandle
200 g
smetana ke šlehání
2 PL
vanilkový puding
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: 250 g mouky, 50 g másla, 20 g kvasnic, 1/8 l mléka, jedna kávová lžička cukru, 1/2 kávové lžičky soli, kůra z citronu.

Horní vrstva: 100 g másla, 125 g medu, 200 g mandlí nakrájených na plátky, dvě polévkové lžíce smetany.

Vanilkový krém: 1/2 l mléka, jeden vanilkový puding, 30 g cukru, 150 g másla

K mouce přidáme změklé máslo, citrónovou kůru a sůl. Kvasnice smícháme s vlažným mlékem a cukrem a přidáme k mouce. Zaděláme na těsto, posypeme je špetkou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout, až se jeho obsah zdvojnásobí.

Všechny suroviny na horní vrstvu smícháme, za stálého míchání uvedeme do varu, stáhneme z plotny a necháme vystydnout.

Těsto pomoučněnýma rukama propracujeme a vložíme do dortové formy o průměru 30 cm, kterou jsme vymazali tukem. Necháme ještě 15 minut odpočívat. Pak je přikryjeme horní vrstvou a pečeme v troubě vyhřáté na 225°C asi 20 minut. Upečený moučník vyklopíme z formy a necháme vystydnout.

Na krém si svaříme 1/2 l mléka s cukrem a pudingovým práškem. Necháme vystydnout a do pudingu zašleháme změklé máslo. Vychladlý moučník rozkrojíme na dva pláty, potřeme uvnitř vanilkovým krémem a povrch pokryjeme vychlazenou medovo-mandlovou vrstvou. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist