Domáci vánočka

Suroviny

polohrubá mouka
1,5 kg
rozehřáté máslo
25 dkg
cukr
20 dkg
sůl
2 dkg
žloutek
6 ks
citrónová kůra
1 PL
vanilkový cukr
1 ks
droždí
8 dkg
mléko
1/2 l
rozinky
1 balení
mandle
1 balení
vejce na potření
1 ks

Postup přípravy:

Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, žloutky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr, kvasnice. Promícháme, přidáme rozehřátý tuk a vlažné mléko a zaděláme těsto, které necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na 18 dílů, a 1 vánočku upleteme z 9 dílů (4-3-2).

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Po upletení necháme ještě chvíli kynout na plechu, potřeme rozmíchaným vejcem, posypeme mandlemi, a dáme péct. Pečeme 1 hodinu, a aby nebyly vánočky spálené, tak v druhé polovině pečení je přikryjeme alobalem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.11.2012 10:22| autor: 88pacicka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist