Domácí tvarůžky s tvarohem

Suroviny

nízkotučného tvarohu (měkký, balený jako máslo)
1 kg
kolečka originál olomouckých tvarůžků
2 ks
soli
3 PL
kmín, pivo nebo mírně osolená voda
dle chuti

Postup přípravy:

Tvaroh opravdu nízkotučný z jiného to nejde, dáme do mísy (ne kovové!), ke které máme poklici, přidáme sůl a na drobno nakrájená kolečka tvarůžků a kmín, vše důkladně promícháme a necháme v teple zrát asi 1 týden (pokud je teplo, může to trvat i méně), musí nám vzniknout mazlavá hmota, ale tu změnu poznáme, protože je nutné vše alespoň jednou denně promíchat, vzniklá hmota jde po týdnu mazat na chleba a pokud jí nesníme jen tak, protože je také moc dobrá, můžeme pokračovat ve výrobě tvarůžků. Naposledy pořádně promícháme již hodně „voňavou“ hmotu a jdeme na to, do ruky nabereme trochu hmoty a vytvarujeme z ní malý koláček nebo váleček (ale ten se někdy láme), čím nižší placka bude, tím rychleji pak dozrává a bude k jídlu. Skládáme buď na talíře nebo na nerezovou mřížku (ne na železo, obtiskly by se černé proužky), pokud je dáme na talíře, je nutné je každý den otočit, zrají asi 4 dny, oschnou na povrchu. Oschlé tvarůžky vykoupeme v pivě nebo slané vodě a dáme do chladna nejlépe asi do teploty kolem 14-18 °C, každý den, nebo alespoň obden je vykoupeme v pivě nebo slané vodě, za 7-10 dní byste už mohli mít k večeři své vlastní tvarůžky.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.5.2016 6:17| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist