Domácí sirup z jahod

Suroviny

jahod
1 kg
cukru
1300 g
kyseliny citrónové
3 g

Postup přípravy:

Oprané a očištěné jahody rozmačkáme ve velké sklenici, prosypeme cukrem a necháme několik dní vyluhovat, občas je promícháme. Vyluhované jahody (pokud zkvasí nevadí) přefiltrujeme přes plátno. Získanou šťávu odvážíme, přidáme cukr ve výše uvedeném poměru a kyselinu citrónovou. Rychle zahřejeme na teplotu 85 °C a ihned plníme do čistých, nahřátých lahví. Láhve uzavřeme korkovými zátkami korunkovými uzávěry a položíme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.6.2016 5:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist