Domácí rohlíky sypané kmínem a solí

Suroviny

hladká mouka
1/2 kg
polotučné mléko
310 ml
máslo
25 g
cukr krupice
1 ČL
droždí
14 g
sůl
1 ČL
žloutek
1 ks
mák, kmín, sezamové semínko
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: 1/2 kg hladká mouka, 300 ml polotučného mléka, 25 g másla, 1 lžička cukru krupice, 14 g droždí, 1 lžička soli

Na potření: 1 lžíce mléka, 1 ks žloutku

Na ozdobu: mák, kmín, sezamové semínko

Z mléka, droždí a cukru si připravíme kvásek. Mouku dáme do mísy, osolíme, vlijeme kvásek, rozpuštěné vychladlé máslo a propracujeme do hladkého těsta. Uděláme rohlíčky a necháme 30 až 40 minut kynout. Vykynuté rohlíčky potřeme rozšlehaným žloutkem se lžící mléka, posypeme mákem, kmínem a sezamem a pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 20 minut.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.4.2015 10:01| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist