Domácí perník s medem a ořechy

Suroviny

vejce
2-3 ks
másla
2 PL
cukru
2 PL
medu
200 g
polohrubé mouky
500 g
perníkového koření
1 balíček
ořechových jader
50-80 g
tuk na vymazání pekáče
mouka na vysypání

Postup přípravy:

Do mísy vložíme žloutky, máslo, cukr a vše společně třeme do pěny. Poté vlijeme nahřátý med. Zvolna vmícháme směs mouky, perníkového koření a strouhaných ořechů. Zamícháme a zlehčíme sněhem z bílků.

Těsto vložíme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist