Domácí mortadela z bůčku s česnekem

Suroviny

libovější bůček
1 kg
vejce
5 ks
česnek
3 stroužky
sůl
1,5 ČL
vegeta speciál
1 ČL
mletý pepř
1 ČL
muškátový oříšek
1 špetka
sladká mletá paprika
1 špetka

Postup přípravy:

Bůček dvakrát pomeleme spolu s česnekem. Do masa důkladně zapracujeme koření, vejce a sůl. Směs napěchujeme do fólie na tlačenku, oba konce zavážeme provázkem a v lednici necháme 24 hodin odležet. Druhý den připravenou mortadelu pozvolna vaříme 90 minut, občas opatrně obrátíme. Z vody vytažený váleček na několika místech propíchneme, aby vytekla přebytečná voda, téměř vychladlou mortadelu pak obalíme ve sladké paprice. Hotovou bůčkovou mortadelu servírujeme nakrájenou na plátky.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist