Domácí likér se zázvorem

Suroviny

cukr hroznový
50 g
kvasnicové pivo
0,5 l
sirup cukrový
100 ml
jablečná šťáva 100%
700 ml
vodka
250 ml
zázvor celý
50 g

Postup přípravy:

Nejdříve připravíme jablečno-zázvorový extrakt: zázvor omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 700 ml čisté jablečné šťávy zahřejeme na 75 °C a zázvor rozmixujeme. Přimícháme kvasnicové pivo a ještě teplotu udržujeme asi 15 minut. Pomalu směs necháme vychladnout na 40 °C, pak přidáme pektolytický enzym (1–2 ml/litr). Horkou směs po 15 minutách prolisujeme a necháme zchladit. Po zchlazení směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr. Smícháme 600 ml získaného jablečno-zázvorového extraktu s 250 ml vysokoprocentní vodky, 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy. Likér pak přefiltrujeme do skleněné lahve, podáváme chlazené.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.5.2015 10:21| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist