Domácí karlovarský knedlík

Suroviny

rohlík
10 ks
petrželka
1 svazek
vejce
3 ks
mléko
250 ml
máslo
50 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rohlíky očistíme od máku a nakrájíme je na kostičky (1×1 cm)a necháme je den okorat. Druhý den dáme rohlíky spolu se solí, mlékem, rozpuštěným máslem, žloutky a pepřem do mísy. Nasekáme a přidáme petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Nejprve však vypracujeme hmotu a poté přidáme sníh. Z hmoty na vále vytvoříme šišku (2x) a knedlíky zabalíme do potravinářské folie a zafixujeme. Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a oba knedlíky 20 minut povaříme. Hotové knedlíky propíchneme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.5.2013 5:34| autor: smajnulinka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist