Domácí karamelky

Suroviny

cukr krystal
230 ml
smetana ke šlehání
120 ml
máslo
5 PL
sůl
špetka

Postup přípravy:

Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni, občas cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar. Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli – cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce ztmavne, přilijeme smetanu, tu rozmícháme a nádobu pak ihned odstavíme z plotny. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.2.2016 9:25| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist