Domácí houstičky se salámem a sýrem

Suroviny

mléko
200 ml
hladká mouka
500 g
droždí
1 kostka
paprikový salám
300 g
plátkový sýr
400 g
olivový olej
6 PL
vejce
1 ks
slunečnicová semínka
1 KL
lněná semínka
1 KL
sezamová semínka
1 KL
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

 Z vlahého mléka, droždí a trochy mouky uděláme kvásek. Vlijeme ho do zbytku mouky a zpracujeme hladké těsto. Přidáme olej. Necháme těsto trošku nakynout. Poté do něj zamícháme semínka. Můžeme volit různé druhy dle obliby. Čím více, tím lépe. Těsto dobře zpracujeme a dáme vykynout.

Pak tvarujeme menší bochánky, které splácneme a přeneseme na pečicí podložku. Na každém nožem vykrojíme křížek, ale nesmíme bochánek překrojit úplně.

Bulky potřeme vajíčkem, posolíme a na každou dáme plátek salámu a plátek sýra.

Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 20–30 minut, dokud se sýr neroztopí a bochánky nezískají zlatavou barvu.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.6.2012 4:13| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist