Domácí houstičky s koprem

Suroviny

hladká mouka
500 g
sůl
1 KL
vejce
1 ks
žloutek
1 ks
kopr
1 KL
máslo
100 g
sádlo
100 g
bílek na potření
1 ks
droždí
1 kostka
mléko
100 ml

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Ve velké zadělávací míse promícháme mouku se solí. Přidáme jedno celé vejce, jeden žloutek, lžičku kopru, rozpuštěné máslo a sádlo. Rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Začneme propracovávat těsto. Potřebujeme k tomu vlažnou vodu, kterou přiléváme, dokud není těsto vláčné.

Hladké vypracované těsto necháme kynout na teplém místě alespoň 2–3 hodiny. Hotové je přendáme na pomoučený vál a tvarujeme z něj bulky (houstičky). Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.

Těsně před pečením pomažeme rozšlehaným bílkem. Bulky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20–25 minut, dokud pečivo nezezlátne.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.3.2012 4:19| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist