Domácí houskový knedlík

Suroviny

starší houska nebo knedlík
10 ks
hrubá mouka
6 PL
žloutek
4 ks
mléko
3/8 l
slanina
25 dkg
olej
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na kostičky nakrájené housky (rohlíky)  zalijeme mlékem, osolíme a přidáme rozkvedlané žloutky. Vypečenou slaninu i s tukem přilijeme a necháme odstát, aby se vše pěkně spojilo.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Dále podle potřeby přidáme mouku a uděláme knedlíky velikosti golfového míčku. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 až 20 minut. Jako přílohu můžeme zvolit červené nebo bílé zelí.

Nedáme-li do špekových knedlíků příliš masa, jsou vhodné rovněž jako příloha.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:26| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist