Divoká kachna pečená s jablky

Suroviny

kachna čerstvá nebo mražená
1 ks
hřebíček
3 ks
pepř černý mletý
1 špetka
bobkový list
2 ks
cibule
1 ks
petrželová nať
50 g
sůl
5 g
voda
0,5 l
česnek
1 stroužek
jablko
1 ks
červená paprika
1 ks
mrkev
1 ks

Postup přípravy:

V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, drobně nasekanou petrželku, vše důkladně promícháme a vzniklou směsí naplníme divokou kachnu. Po naplnění kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, který zakryjeme alobalem. Kachnu pečeme asi 30 minut. Po dobu pečení připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na rozpáleném tuku na pánvi. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme mírně povařit. Po 30 minutách sundáme z kachny alobal, na plech vlijeme uvařenou zeleninovou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Po hodině kachnu naporcujeme a servírujeme na talíři nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist