Ďábelské karbanátky

Suroviny

mletého vepřového masa
500 g
mletého hovězího masa
500 g
rohlíky
2 ks
mléka
5 PL
cibule
2 ks
feferonky
2 ks
vejce
2 ks
čerstvě mletého pepře
1 ČL
plnotučné hořčice
1 PL
strouhaného křenu
1 PL
vEGETY speciál
1 ČL
tymiánu
1 ČL
sůl, strouhanka na obalení

Postup přípravy:

Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, 2feferonky očistíme a jemně nasekáme. Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější. Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.8.2013 8:10| autor: Petra Martišková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist